perjantai 1. maaliskuuta 2013

Mantelinen Daim


MMMMMM........ Vaarallisen helppoa tehdä ja järjettömän herkullista! Parempaa kuin kaupan Daim!

50 g voita
2 rkl kermaa
½ dl siirappia
1 dl sokeria
3/4 dl mantelirouhetta (kuorituista manteleista)

Päälle: 150 g suklaata (Fazerin sininen paras..)

1. Ota esiin kaikki ainekset, sekä kaksi leivinpaperiarkkia ja iso kaulin.
2. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi.
3. Sekoita joukkoon kerma.
4. Lisää siirappi ja sokeri.
5. Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 12 minuuttia. HUOM: seoksen pitää selvästi kuplia koko ajan! Hellassani on asteikko 0-9, pidän levyn 5-6:lla. MUTTA seos myös kärvähtää helposti, joten ei kannata kiehuttaa liian kovasti eikä kannata laiskotella sekoittamisen suhteen.
6. Sekoita sekaan mantelirouhe.
7. Kaada seos leivinpaperin päälle - ole nopea, seos jämähtää hetkessä!
8. Levitä seosta ensin lastalla, laita sitten seoksen päälle leivinpaperi ja kauli isoksi levyksi (n.20*30cm).
9. Sulata suklaa kun levy kovettunut ja jäähtynyt (tämä tapahtuu aika nopeasti).
10. Levitä sula suklaa karkkilevyn päälle.
11. Laita jääkaappiin kovettumaan.
12. Leikkaa ennen tarjoilua paloiksi.

Tämä herkku katoaa yleensä varsin nopeasti, mutta kannattaa muistaa, että se ei säily kovin kauaa (muutamia päiviä). Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Lähde: Helsingin Sanomat 29.11.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti