lauantai 7. elokuuta 2010

Vadelma-Mascarpone-Daimkakku


Kaverin/tutun pojalle meni 15 hlön rippikakku :)

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Lämmitä munia kuumassa vedessä, voi hyvissä ajoin lämpenemään!
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.
4. Sulata voi ja suklaa, sekoita tasaiseksi.
5. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
6. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita tasaiseksi.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 min.
9. Anna seistä hetki ja irrota sitten vuoasta.

Vinkit voita sisältävän kakkupohjan tasaiseen kohoamiseen:
1. Tee taikinan keskelle viillot vastakkaisiin suuntiin – tämäkin saattaa estää taikinan epätasaista kohoamista.
2. Pyöräytä vuokaa mutaman kerran pöydällä kun olet laittanut siihen taikinan, silloin taikina leviää reunoille ylös asti.
3. Märkä pyyhkeen kaistale vuoan ympärille uuniin laittaessa, hakaneulalla kiinni.

Ohje Kinuskikissalta, samoin vinkit.

Kostutus
2-3 dl 7 UPia

Täyte: Vadelma-mascarpone
3 dl kuohukermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 isoa (56 g) Daim-patukkaa
200 g suomalaisia vadelmia

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
3. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen.
4. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
5. Levitä kostutetun pohjan päälle.
6. Painele vadelmat täytteeseen.

Ohje Kinuskikissalta.

Sokerikreemi:
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.

Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.

Ohje Kinuskikissalta.

Pinta:
Sinistä marsipaania



Jee, tulipa sitten otettua hienosti kuva juuri siitä kohtaa, mihin jäi kurttuja :D

Lisäksi juhliin meni vihertäviä macaronsseja, joiden välissä oli voikreemi ja Lime Curdia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti